miercuri, 4 aprilie 2012

            Nici un "greu" nu va mai părăsi PDL

Conform afirmaţiilor lui Vasile Blaga, citat de Mediafax, perioada de transferuri dinspre PDL către USL se apropie de sfîrşit. "Nu consider că vor mai avea loc plecări semnificative." a spus preşedintele Senatului. Blaga a mai spus că în următoarele zile se vor înregistra şi migraţii inverse, adică dinspre USL către PDL.  

Comentariu: Probabil nici Vasile Blaga nu crede în ceea ce spune. Dacă îsi închipuie că nu vor mai avea loc dezertări din PDL, se îmbată cu apă rece. Declaraţiile sînt adresate strict propriului electorat şi au rolul de a mai ridica un pic moralul simpatizanţilor democrat-liberali. Rămînem, totuşi, cu o nedumerire: cum vom aprecia dacă viitoarele plecări din partidul de guvernamint, pentru că vor mai fi, sînt semnificative sau nu? În fond, în condiţiile actuale de paritate între putere şi opoziţie, chiar şi trecerea la adversar a celui mai obscur senator PDL înseamnă crearea unei noi majorităţi.  

P.S. Tocmai ne parvine ştirea că deputatul de Timiş, Gheorghe Ciobanu, a demisionat din PDL. Cum încadrăm această plecare: semnificativă sau nesemnificativă?   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu